Eson Comfort är ett tillverkande innovationsföretag som utifrån problembeskrivningar tar fram lösningar och utvecklar hjälpmedelskoncept och medicintekniska lösningar. Hela vår omfattande varumärkeskatalog har utvecklats och konstruerats på detta sätt. Ge oss era problem så ger vi er lösningarna!

Historien om företagets sjukhusinnovationer och nuvarande inriktning startar år 1999. Eson Comfort formulerar då ett antal lösningar på ergonomiska problem åt Länssjukhuset i Halmstad. Tillsammans tar Jörgen och Anders Erlandsson fram en ny innovation, PM-Comfort™ – Högkomforts röntgenmadrass med handtag och lågfriktionsundersida.

pm-comfort2

 

Erik Erlandsson utvecklar tillsammans med Anders innovationen, Nefrolift™ – Lyftkoncept vid njurundersökningar.  

Legfix™ – Benfixering kommer till på samma sätt. legfix2

TraumaTransfer™ – Den ledande och enda heltäckande konceptlösningen för optimalt omhändertagande av traumapatienter på akutmottagningar. 

tt-2014-1

TraumaTransfer™. Den ledande och enda heltäckande konceptlösningen vid omhändertagande av traumapatienter på akutmottagningar.

Denna innovation ger familjeföretaget Eson Comfort och Anders Erlandsson, Hallands Läns Landstings Uppfinnarstipendium i september år 1999.

De följande åren kommer det en ström av nya Esoninnovationer. Nu lanserar Eson Comfort det nya positioneringskonceptet, SPACE™ – Positioneringskuddar med helt nya revolutionerande egenskaper.

Denna innovation av Anders är som så många andra av företagets innovationer, exempel på hur vi använder personalens missnöje med befintliga lösningar till att utgöra grunden till helt nya och bättre lösningar.

 


År 2000
är det dags för nästa banbrytande innovation, BedSlide™. Den första ellipsformade glidskivan. Anders tar fram den som ett hjälpmedel vid överflyttningar till vår traumamadrass. Numera är det en generell lösning som används i många olika vårdsammanhang.

Några år senare tar vi fram akutvagnsmadrassen – 1st-Comfort. Denna innehåller ett antal nya innovativa lösningar av Anders, som utvecklar den tillsammans med Erik. Plan och slät ovansida, nya material, bättre tryckavlastning, justerbar huvudkudde och vårt eget EsonGrip™-system med en fast grepplist.

 

 

TT-Cover™ Engångsöverdrag för TraumaTransfer™

År 2005 är det så dags för TTCover™, engångsöverdraget till TraumaTransfer™. Denna nyutvecklade och patentskyddade immobiliseringsinnovation av Anders, ger personalen på akutmottagningarna helt nya möjligheter till ett säkert omhändertagande av patienter. Immobiliseringslösning och räddningslakan i en och samma lösning.

 

Utmärkelser och erkännanden.

 

Detta är ytterligare ett bevis på innovationsfabriken i Landeryd och det resulterar i att Eson Comfort får utmärkelsen “Årets företag 2005“.

Vi har sedan år 2012 en egen försäljningsorganisation, då vår tidigare samarbetspartner som skötte all vår försäljning, valt att bryta den mångåriga och villkorade uppgörelse vi hade. 

Vi fortsätter trots det, att lika envist ifrågasätta de som påstår att saker är omöjliga att lösa och kommer på samma sätt som vi gjort sedan starten, ständigt bevisa motsatsen.

Under våren 2013 blev vi på Eson Comfort utvalda att representera Hallands län, när vi som ett av ett fåtal företag, fick besök av Kungaparet under deras Sverigeresa.

Vi berättade vår historia om hur vårt lilla företag genom våra innovationer har förändrat och förbättrat sjukvården på de flesta av våra sjukhus i Skandinavien.

Senare under kvällen var Anders med fru Kerstin bjudna på middag på Halmstad slott. Anders och landets drottning Silvia var placerade vid honnörsbordet och samtalade under stora delar av middagen, allt från innovationer till familjeliv.

 

Det var med mycken stolthet vårt lilla familjeföretag tog emot så mycket beröm i kungens tacktal på Halmstad slott och gladdes åt att vi fick större utrymme än exempelvis Gekås.

Vår betydelse för upprustningen av sjukvården är kanske större än vad vi har förstått.

Kerstin och Anders på Kungamiddag!


I december samma år fick Anders och Kerstin en personlig inbjudan av Hans Majestät Konungen till middag på Stockholms slott. Eson Comfort fick hedsersuppdraget att som enda företag representera hela Hallands län.