Ett exempel ur vår vardag

Jag fick ett samtal för en tid sedan av en kund som för några år sedan köpte en tryckavlastande madrass av oss. Hon hade problem med att madrassen sjönk ihop i mitten.

Efter att kunden hade beskrivit sina problem så kom vi överens om att hon skulle ta med sig den viskoelastiska madrassen till oss för kontroll.

När sedan kunden kom till oss kunde vi ganska omgående konstatera att madrassen var helt plan och utan något synligt fel.

Jag frågade då kunden om vad för typ av säng hon använde och förklarade att ett ganska vanligt fel är att man köper en för mjuk resårsäng och sedan lägger en viskoelastisk madrass ovanpå. Man får då problem som liknar de beskrivna.

Grundregeln är att aldrig använda en alltför mjuk resårsäng tillsammans med en viskoelastisk madrass. Kunden förklarade lite generat att detta var fallet.

Jag funderade en kort stund och föreslog därefter att vi skulle lägga en kompenserande stoppning i form av en upphöjning på mittpartiet av madrassen, mellan resårsäng och madrass, så att motståndet i mitten av madrassen motsvarar det som finns utmed sidorna.

Jag förklarade att detta kan vara en fungerande kompromiss men att endast kunden själv kan avgöra efter någon veckas användande.

En kort tid därefter ringde kunden och berättade att bäddlösningen fungerade utmärkt.

Så kan en dag se ut där vi spontanlöser problem.

%d bloggare gillar detta: